Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

11 - 8
Öxabäckhallen
20 februari 2011
16:00

IBK Vänersborg

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - IBK Vänersborg

Stämningen var givetvis hög i Tygrikets omklädningsrum efter matchen. Men det var snarare lättnad än uppsluppen glädje som drog i smilbanden på spelare och ledare. När krutröken lagt sig i Ladan hade Tygriket gått segrande ur holmgången mot jumbon Vänersborg med siffrorna 11-8. Inte ett resultat som förknippas med Tygriket direkt men trots allt ett positivt resultat.

* * *

Att matchen var av högsta betydelse för de båda inblandade lagen gick knappast att poängtera tydligt nog. För gästerna från Vänersborg var förutsättningarna inför matchen i praktiken "vinna eller försvinna". För hemmalagets del var det inte kniven mot strupen på riktigt samma vis, men i den täta bottenstriden måste man plocka poäng mot de andra konkurrenterna om drömmen om fortsatt existens i division skall leva vidare. Dessa förutsättningar kom också att prägla matchen ju längre den led.

* * *

Apropå förutsättningar så var dessa inte de mest gynnsamma för Tygrikets del inför matchen. Med Sälen och Tvåan på semester och Jonis just nedstigen från operationsbordet var det sedan länge införstått i att dessa skulle missa matchen. Men när sedan såväl Biffen som He-Man tvingades kasta in handduken på grund av skada och Geten insjuknade inför matchen var det ett minst sagt skadeskjutet hemmalag som kom till spel. Endast tolv utespelare fanns tillgängliga och dessutom satt en A-lagsdebuterande juniormålvakt som back-up på bänken. Förutsättningarna kunde alltså varit gynnsammare inför säsongens viktigaste match.

* * *

Trots manfallet inledde hemmalaget lovande och hade god kontroll över händelserna i den första perioden. Det skulle på inte vis varit orättvist ifall Tygriket gått till periodvila med en större ledning än de 2-0 man tillskansat sig inför mellanakten.

* * *

Trots åtta mål i baken fanns det i alla fall en spelare som var uppsluppen av glädje efter matchen. Fjunis fick äntligen vara med och vinna en match mellan stolparna, och så väl värd han var sin glädje. Som grädde på moset noterades han även för en assist och gick därmed om Sälen i den interna poängligan. Poängbästa målvakt är en oerhört prestigefylld titel som inte är att förakta.

* * *

Resten av matchen präglades sedan av krampaktigt spel från hemmalagets sida och ett sista desperat dödsryck från Vänersborgs sida. Gästerna satsade allt på ett kort och klev upp högt för att sätta press och sköt på allt som rörde sig. Givetvis ett helt riktigt drag i deras utsatta läge. Att det sedan fungerade är en helt annan historia. Tygriket tappade kontrollen totalt och bjöd in gästerna i matchen. Dessutom var det i princip firma Johansson/Fjällstål som på egen hand satte myror i huvudet på hemmalaget, vilket givetvis inte är godkänt på långa vägar. All respekt för Vänersborgs stjärnlirare, men så bra är de inte att det nästan på egen hand ska kunna vinna mot Tygriket på bortaplan.

* * *

Vid ställningen 8-8 tog Tygriket time-out och känslan var i det läget att laget hade tappat matchen. Vänersborg hade gnetat sig ikapp och hade fått vind i seglen. GB erbjöd sig då ödmjukt att bänka sig själv till förmån för kapten IKEA. Allt han behövde var en knuff i ryggen ut på plan av sagde kapten. Väl där visade han prov på en enorm järnvilja och forcerade närmast in ledningsmålet på egen hand. Av bara farten spikade han sedan slutresultatet i tom kasse. Som belöning kröntes han med priset till matchens lirare. Snacka om matchhjälte...
Störst eloge skall han dock ha för att han lyder sin kapten.

* * *

Nitton mål innebar en hel del målfirande. Just detta tilltag är ett av innebandyns största gissel. För det blir näst intill löjligt när hela bänken skall springa in på plan och jubla. En sak om man firar ett riktigt avgörande mål i slutskedet, men att lite slentrianmässigt lunka in på led och göra high-fives ger ett litet löjes skimmer över sporten. Några Superligalag har löst detta "problem" med att spelarna som var på planen när målet gjordes, springer till bänken och på hockeyvis gratuleras av sina lagkamrater. Kanske något för innebandyförbundet att regelstadga framöver.

* * *

Matchfakta:
IBK Tygriket 99 - IBK Vänersborg 11-8 (2-0, 4-4, 5-4)

1-0 Adam Myrman (Simon Ericsson)
2-0 David Kristensson (Emil Svedenlind)
3-0 Fredrik Johansson (Simon Ericsson)
3-1
4-1 Adam Myrman (Fredrik Johansson)
4-2
5-2 Fredrik Johansson (Daniel Gripestam)
5-3
6-3 Fredrik Johansson (Björn Andersson)
6-4
6-5
7-5 David Kristensson (Björn Andersson)
7-6
8-6 Mikael Laurén (Björn Andersson)
8-7
8-8
9-8 Jesper Sunnerås (Fredrik Johansson)
10-8 Fredrik Johansson
11-8 Jesper Sunnerås

Skott: 30-27
Publik: 151
Utv: TT99 4x2, IBKV 4x2
Domare: Emil Jungåker & Tobias Lindgren

Hôven

*** IKEA
** Puh
* GB
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Fredrik Johansson 1 4 2 4 6
Björn Andersson 1 0 3 0 3
Adam Myrman 1 2 0 0 2
David Kristensson 1 2 0 2 2
Jesper Sunnerås 1 2 0 0 2
Daniel Gripestam 1 0 1 0 1
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
Oscar Nilsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Emil Svedenlind 1 0 1 0 0 0 1
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

fre 29 okt 2010, 20:00 IBK Vänersborg - IBK Tygriket 99 7 - 6